Introductie – Plastisch chirurg

Plastisch chirurg

Dr. Bart Stubenitsky (1971) volgde zijn medische studie en promoveerde aan de Universiteit van Maastricht. Hij is opgeleid tot plastisch chirurg in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Daarna specialiseerde hij zich verder in de reconstructieve en cosmetische aangezichtschirurgie in Toronto, Cananda. Dr. Stubenitsky brengt elk jaar tijd door in Afrika, waar hij kinderen met hazenlippen en brandwonden opereert voor de stichting Operation Smile.

Aangezichtschirurgie

“In het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht behandel ik als kinderplastisch chirurg kinderen met aangeboren aangezicht- en schedelafwijkingen, in het Sint Antonius Ziekenhuis werk ik als reconstructief plastisch chirurg en opereer ik volwassen met aangezichtsafwijkingen na eerdere operaties, na een ongeval of na ingrepen in verband met kwaadaardige ziekten. Binnen Velthuis kliniek kan ik me helemaal richten op de esthetische chirurgie van het aangezicht, met als specialiteit neusoperatie. Dat geeft samen een fraaie balans in mijn werk.”

Neuscorrectie

“Ik heb me gespecialiseerd in aangezichtschirurgie en in het bijzonder de neuscorrectie. Het gaat bij een neuscorrectie in het gezicht altijd om ‘gevoelige’ chirurgie, aangezien het resultaat voor iedereen zichtbaar is. In het aangezicht kunnen kleine veranderingen een groot verschil maken. Bij elke ingreep streef je naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Cliënten hebben vaak hoge verwachtingen van een cosmetische ingreep, en van een neuscorrectie. Ik wil niet dat ze achteraf teleurgesteld zijn; daarom zal ik de zaken nooit mooier voorstellen dan reëel is. Aangezichtschirurgie kan iemands leven drastisch veranderen, dat geldt zeker voor een neuscorrectie. Dat geldt niet alleen voor patiënten hier in Nederland. In Ethiopië opereer ik voornamelijk kinderen met een hazenlip. Kinderen die tot dan verstoten waren, worden na een operatie van 45 minuten weer volledig opgenomen in de gemeenschap.”

Dr. Stubenitsky is als plastisch chirurg lid van verschillende verenigingen voor plastische, esthetische en reconstructieve chirurgie (NVPC, NVEPC, EURAPS).

Wij zijn wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Wij gebruiken dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren.  Lees meer over onze cookies ›