De operatie van een neuscorrectie

Neuscorrectie

De vorm en grootte van de neus spelen een belangrijke rol in het aanzien van het gelaat.

Neusoperaties om de vorm te verbeteren, zijn ingrijpend en complex vanwege de anatomische bouw van dit orgaan. Een zorgvuldige analyse van de klachten en de gewenste neuscorrectie is nodig om tot een goed resultaat te komen. Mensen denken vaak dat een neusverkleining hun gezicht in een betere balans brengt, maar een neuscorrectie zoals een neustipcorrectie kan ook het gewenste resultaat geven.

Een neusoperatie is alleen mogelijk als de neus volgroeid is. Meestal is dit rond het achttiende levensjaar. Daarbij moet tevens de huidstructuur ‘normaal’ zijn. Een te dunne of dikke huid kan problemen geven en een mooi eindresultaat belemmeren.

Rhinoplastiek is een ander woord voor neusoperaties of neuscorrecties. Om meer te weten over neuscorrecties verwijs ik naar informatie over de behandeling hier of naar de animatiefilm.

Wij zijn wettelijk verplicht om je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken, en je te informeren over het gebruik daarvan op de site. Wij gebruiken dit om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden en het bezoek aan onze website zo interessant mogelijk te maken. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren.  Lees meer over onze cookies ›